Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi 28’inci Dönem Mezunlarını Uğurladı

2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki eğitimlerini başarıyla tamamlayan 28. dönem mezunlarını görkemli törenle uğurladı.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Spor Salonunda gerçekleşen törene; Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, Eğitim Fakültesi Dekanı Hamza Çalışıcı, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bade Yamak ile Doç. Dr. Yıldırım Kayacan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dekan Eliöz: Sizleri ve ailelerinizi yürekten kutluyorum Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, “Yetiştirdiğimiz öğrencileri ülkemizin yarınlarının inşasına uğurlamanın haklı gururunu yaşamaktayız. Sevgili öğrencilerimiz mezuniyet sevincinizi en içten duygularımla paylaşıyor; sizleri ve ailelerinizi yürekten kutluyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, bilim ve çağdaş değerler doğrultusunda ülkemiz ve insanlık için çalışacak, donanımlı insan gücünü yetiştirme misyonunu geçmişte olduğu gibi bugün de başarıyla sürdürmektedir. Bu sene fakültemiz 300 mezun veriyor. 2022-2023 mezunları olarak pandemi dönemi ve deprem facialarını hep birlikte yaşadık. Sizler maalesef bu felaketlerin gölgesinde eğitiminizi tamamladınız. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi olarak bu olumsuzluklardan etkilenmemeniz için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Eliöz: Ondokuz Mayıs Üniversitesi sizin yuvanız ve daima öyle kalacak” Dekan Eliöz konuşmasının devamında şunları söyledi: Sevgili Arkadaşlar; Bugün burada sizlere veda etmiyoruz. Sizleri uğurlarken aramızda kurulmuş olan bağın gelecekte de güçlenerek devam edeceğini biliyoruz. Mesleğinizi icra ederken atacağınız her adımda, meslektaşlarınız olarak tecrübemiz, varlığımız, bilgimiz, , birikimiz ve tüm yüreğimizle hep yanınızda olacağız. Unutmayınız ki, Ondokuz Mayıs Üniversitesi sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacak. Gelecekte Yaşar Doğ Spor Bilimleri Fakültesini her zaman yanınızda hissedeceksiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

“Her daim yanımda olan aileme teşekkürü bir borç biliyorum” Dört yıllık eğitimini başarıyla tamamlayan ve Fakülte birinciliğini hak eden Batıkan Sağlam ise, "Zayıf beyinler, insanlığın her çağında gelişmenin doruk noktasına ulaştığını sanırlar; insanlık ilerledikçe, hakikatin birbirine sıkıca bağlı halkaları sayesinde kapsanan alanın giderek genişlediğini, sürekli genişleyen bir ufukla çevrelendiğini göremezler". Humboldt'un dikkate alınması elzem olan bu ifadeleri, hepimizin aklının bir köşesinde yer etmesi gerekmektedir. Hepimiz bizden önceki halkanın eğitim ve denetiminden geçerek belirli bir donanıma gelen ve bizden sonraki halkayı oluşturmakla mükellef olan insanlarız. Bugün burada birlikte olduğumuz arkadaşlarımın mezuniyetlerini tebrik ediyor; eğitim hayatımız boyunca değerli bilgi ve tecrübelerini bizden esirgemeyen kıymetli hocalarıma teşekkür ediyorum. Her daim yanımda olan aileme de teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verildi. Fakülte birincisi Batıkan Sağlam, ikinci Cennet Ayhan ile üçüncü Gökhan Beşir’ ve diğer öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra öğretmen yeminini eden mezunların keplerini fırlatmasıyla tören sona erdi.

Resimler için tıklayınız.