SPOR EDİTÖRÜ CEM DURAK FAKÜLTEMİZİN KONUĞU OLDU

Ntvspor.net internet portalı ile NTV Spor Masası’nda uzun yıllar editörlük yapan ve şu anda Turkcell Tv Plus’ta yayımlanan “Bipspor” kuşağının editörlüğünü üstlenen Cem Durak, 25 Ekim 2016 tarihinde Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nin konuğu oldu.

Yrd. Doç. Dr. Beste Nigâr Erdem tarafından verilen “Spor ve Medya İlişkileri” dersi kapsamında düzenlenen söyleşide Durak, spor medyasındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Türkiye’deki medyanın spora bakışını, spor programları ile reklam arasındaki ilişkiyi, spor medyasındaki taraftarlık ve fanatizm olgusunu çeşitli örnekler üzerinden değerlendiren Durak, Türkiye’de spor kültürünün yerleşmesinin gerekliliğine de dikkat çekti. Bunun gerçekleşmesi için bir devlet politikası olması gerektiğini belirten Durak, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine de spor kültürünün yerleşmesinde büyük roller düştüğünü vurguladı.

Söyleşi, öğrencilerin sorularının cevaplanması ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Musa Çon tarafından Cem Durak’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.