Fakültemizin yeni dekanı Prof. Dr. Mehmet EMİRZEOĞLU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinin yeni dekanı Tıp Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Mehmet EMİRZEOĞLU oldu.

Prof. Dr. Mehmet Emizeoğlu,  Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinde yapılan  törenle görevi Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız'dan devraldı. Törene Rektör Prof. Dr. Sair Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç Dr. Menderes Kabadayı ve akademisyenler katıldı.

Devir - teslim töreninde yaptığı açılış konuşmasında, görev değişikliğinin yeni dönemin doğası gereği beklenen kan değişimi sebebiyle yapıldığını söyleyen Rektör Sait Bilgiç, "Mustafa Hoca'nın gayretlerini ve attığı güzel adımları biliyoruz. Mehmet Hoca bunu daha da ileriye taşıyacak. Mustafa Hocaya verdiği hizmetler için teşekkür ediyorum." dedi. Spor Bilimleri Fakültesinin gelişimini sürdüren ve ihtiyaçları olan bir fakülte olduğunun altını çizen Bilgiç, "Spor bilimleri disiplinlerarası bir alan olduğu için tıp gibi ilgili alanlarla iletişim halinde olması çok önemli." diye konuştu.

Konuşmasında Rektörlük görevini devraldığından bu yana liyakat esaslı bir yönetim sergilemeyi amaçladığını vurgulayan Rektör Bilgiç, bu esasın her alanda uygulanacağını özellikle belirtti. Bilgiç, "Bu üniversitenin mensubu olmakla gurur duymanıza çok az kaldı." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Görevini Prof. Dr. Mehmet Emizeoğlu'na devreden Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız ise, "Uzun yıllar birlikte çalıştığım değerli bir arkadaşımın atanması sebebiyle mutluyum. Görevi en iyi şekilde yapacağını düşünüyorum. Tüm fakülte olarak başarılı olmanızı diliyoruz." diyerek  Emizeoğlu'na çiçek takdim etti.

Konuşmasında görevi süresince hakka hukuka riayet ederek adaleti teslim etmeyi hedeflediğni belirten yeni dekan Mehmet Emizeoğlu, "Görevi bıraktığımda geride hoş bir seda bırakırsam kendimi bahtiyar sayarım. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in eski ve yeni dekana çiçek takdim etmesiyle tören sona erdi.